Blog.skhome

Posledné 3 príspevky

Trump! Svet dostal šancu! Využije ju?

06.02.2017 18:10:42
Koncom roka 2016 balansoval náš svet takmer na pokraji vojenského konfliktu USA a Ruska, s tendenciou jeho eskalácie až do jadrovej konfrontácie. Atmosféra priam hmatateľného napätia, s podtextom blízkeho svetového konfliktu mocností však povolila okamžite po zvolení Trumpa za prezidenta USA a v súčasnosti je možné badať v tomto smere naozaj značné uvoľnenie.

K zmene k lepšiemu nepríde zhora od politických špičiek

16.01.2017 18:17:47
Tisíce občanov žije v ilúzii, že ak dokážu zvoliť tú najlepšiu politickú stranu a tých najlepších vládnych predstaviteľov môžu oprávnene dúfať, že prostredníctvom ich kvalifikovaného vedenia štátu dôjde k zlepšeniu kvality života spoločnosti. Najmä preto sa práve voľby považujú za jeden z vrcholných momentov súčasného demokratického princípu takzvanej vlády ľudu.

Islamský terorizmus! Západ nie je nevinný!

09.01.2017 17:02:13
Islamský terorizmus je dôsledkom vzájomného konfliktu dvoch svetov. Sveta západu a sveta islamu. Keď ale hovoríme o konflikte dvoch svetov, dvoch kultúr a dvoch pohľadov na život, mali by sme sa rozpamätať na úslovie, ktoré nás výstražne upozorňuje na to, že kde sa dvaja hádajú, nemá zväčša pravdu ani jeden.