Blog.skhome

Posledné 3 príspevky

Mal by vzniknúť rómsky národný štát

17.10.2010 18:10:29
Ešte pred pár rokmi nás Západoeurópania vytrvalo a z bezpečnej diaľky poučovali o tom ako humánne riešiť rómsky problém. Chybu videli hlavne v predsudkoch na strane majoritného obyvateľstva, ktoré bolo rasistické a svojich počernejších spoluobčanov diskriminovalo na každom kroku. Problém Rómov bol považovaný za problém chudoby.

Čo je kniha

17.10.2010 17:46:55
Anketa, Témy, Diskusia Občas sa aj ja spýtam na to isté . Dnes už málokto číta knihy. Zopár jedincov ešte vidím, ako si kupujú nejaké časopisy, ale to je tak všetko. Mama vravieva, že to dnes už nie je to, čo bývalo kedysi. Neviem, koľko stáli knihy pred tým, ale dnešné ceny sú tzv. ,,nekresťanské“. Ale to záleží od žánru, spisovateľa a iných takých tých typov. Ja som si naposledy kupovala knihu, to bola skôr taká menšia učebnica španielčiny, ktorá vyzerá ako kniha, je aj na podobný spôsob písaná. Sú tam na jednej strane je článok po španielsky, na opačnej, druhej strane je slovenský preklad. A na konci tej učebnice je príloha, slovníček. Z tejto knihy sa menej učím, pretože tam nie sú žiadne vysvetlivky, ani gramatika, tak niekedy, keď sa strašne nudím, alebo sa už nemám čo zo španielčiny čo učiť, tak si prečítam a ,,preložím“ články .

Prečo si poslanci nezrušia odstupné ?

17.10.2010 14:27:15
...Ďalšou bezodnou studňou do ktorej sa hádžu peniaze sú zákonné príspevky štátu politickým stranám. A nie malé. Napríklad Smer za minulé volebné obdobie dostal neuveriteľných 10 463 427 €! ...